Nye faktabøker i mars

Det er kommet mange nye faktabøker i mars. Her er et utvalg:

 

Spillet om Syria av Hilde Henriksen Waage

forsidebilde - trykk for å vise stor versjon

I Spillet om Syria presenterer en av våre fremste Midtøsten-eksperter Syrias moderne historie på en både lettfattelig, innsiktsfull og engasjerende måte, samtidig som hun formidler ny kunnskap om dette krigsherjede landet. Boken legger særlig vekt på stormaktenes rolle vis-à-vis Syria og viser hvordan regionale og nasjonale konfliktlinjer har satt sitt preg på landets utvikling helt fram til våre dager. Syrias skjebne forklares på denne måten både i et historisk og et storpolitisk perspektiv. Siden 2011 har Syria vært åsted for en av de blodigste borgerkrigene i Midtøsten i moderne tid. Rundt en halv million mennesker er drept, fem millioner har flyktet utenlands, og seks millioner syrere er flyktninger i eget land. Byer og tettsteder ligger i ruiner. Det er et enormt behov for gjenoppbygning. Politisk er situasjonen fortsatt kaotisk, selv om Bashar al-Assads regime i skrivende stund ser ut til å ha vunnet krigen. Hvordan kunne det gå så galt i Syria? Og hvorfor er det så viktig å forstå Syrias historie for å forstå den situasjonen landet har havnet i? I Spillet om Syria prøver Waage å svare på nettopp disse spørsmålene. Underveis byr hun på et vell av historisk bakgrunnsinformasjon for både journalister, politiske beslutningstagere, studenter, forelesere og andre som er opptatt av situasjonen i Midtøsten generelt, og utviklingen i Syria spesielt.

 

Hvordan forstå internasjonale relasjoner : statssystemets nøkkelbegreper av Iver B. Neumann

forsidebilde - trykk for å vise stor versjon

Denne boken retter seg mot alle som ønsker å bedre forstå både begrepet, disiplinen og det som faktisk utspiller seg mellom stater og andre politiske enheter. «Hvordan forstå internasjonale releasjoner» introduserer og forklarer statssystemets nøkkelbegreper, og tar for seg både historiske og teoretiske forståelser. De femten kapitlene følger samme mal: Først en kort etymologisk del, så en drøfting av hvordan begrepet er blitt brukt historisk, og deretter en hoveddel om hvilken rolle begrepet spiller i dagens analytiske og politiske diskusjoner – med både klassiske og mer aktuelle eksempler.

 

Språk på sotteseng : hvorfor dør små språk og hvordan kan vi redde dem? av Pål Kristian Eriksen

forsidebilde - trykk for å vise stor versjon

Det snakkes mellom 6000 og 7000 språk i verden, men det store flertallet av disse er små språk, med knapt noen få tusen eller hundretalls språkbrukere, eller – i hjerteskjærende mange tilfeller – bare en håndfull gamle kvinner og menn. Og disse små språkene dør ut, ett etter ett, med få ukers mellomrom. I går døde kanskje et urfolkspråk i Amazonas, og i morgen kanskje et minoritetsspråk på landsbygda her i Europa. Hvert språk er et unikt mesterverk i verdens kulturarv, skapt i fellesskap av folkegruppa som taler språket. Språkdøden som pågår, kan sammenliknes med at et bulldozerteam fjerner Stonehenge fra jordas overflate den ene uka, går løs på Kheopspyramiden to uker seinere og tar Taj Mahal to uker etter det igjen. Og ikke bare går et kulturelt mesterverk tapt når et språk dør, i tillegg mister ei folkegruppe det som kanskje er deres mest essensielle identitetsmarkør. Biologer advarer om massedød blant verdens dyrearter. På samme måte slår språkforskere alarm for verdens språkmangfold. I Språk på sotteseng blir du kjent med minoritetsspråk fra alle verdensdeler, men leseren vil merke at også minoritetsspråkene i Norge (som samisk, kvensk og romani) står forfatterens hjerte nær. Og sjøl om det er farlige tider for de små språkene, får vi også se at det finnes håp. Trua språk kan reddes – og muligens også vekkes opp fra de døde.

 

Butler for verden : hvordan Storbritannia hjelper milliardærer, skattesvindlere og kriminelle av Oliver Bullough

forsidebilde - trykk for å vise stor versjon

Hvordan ble Storbritannia tjeneren til verdens mektigste og mest korrupte menn? I sin nye bok beskriver Oliver Bullough hvordan det britiske imperiets fall skapte en identitetskrise. Hva skulle gjøre britene rike og mektige nå? Svaret var at de skulle bli rikfolkets skruppelløse tjener. Oliver Bullough bruker tørrvittig britisk humor og P.G. Wodehouses legendariske butlerskikkelse Jeeves når han skal forklare hvordan Storbritannia innsmigrer seg hos gangstere, kleptokrater og ikke minst hos de russiske oligarkene. Britene er stolte av verdier som ærlig spill og rettssikkerhet, men det er få land som mer effektivt forhindrer globalt antikorrupsjonsarbeid, ifølge Bullough. Det tjener Storbritannia store penger på. Butler for verden er en lærerik pageturner, som forklarer hva Storbritannia har ofret for skitne pengers skyld.

 

Blodige historier : fakta og digresjoner om kroppens flytende organ av Bernward Zeller

forsidebilde - trykk for å vise stor versjon

I «Blodige historier» deler spesialist i blodsykdommer, Bernward Zeller, utrolige og oppsiktsvekkende historier om blodet som du sannsynligvis ikke har hørt tidligere. Visste du for eksempel at hvis vi legger alle små og store blodårer i kroppen etter hverandre ville de strekke seg to og en halv gang rundt jorden? Eller visste du at vi her hjemme drakk blod fra henrettede for å kurere sykdom helt til opp mot slutten av 1800-tallet? At de første eksperimentene med blodoverføringer fant sted mellom dyr og mennesker? At å tappe blod fra pasienter ble ansett for å være effektiv medisin mot alle slags sykdommer, også pest? At blodsykdommen hemofili, eller blødersykdom, bidro til det russiske tsarrikets fall? I tillegg vil du lære en hel del om hvordan blodet vårt er bygget opp og hva slags funksjoner det har i kroppen. Hva som skjer når vi får sykdom i blodet og hva legene kan gjøre for å kurere blodsykdommer i dag, og kanskje i fremtiden. Hvorfor vi blir syke når vi oppholder oss i uvante, høye omgivelser. Eller hvordan noen bruker blod til å jukse seg til de beste resultatene innen idrett. Bernward Zeller har jobbet med blodsykdommer, spesielt blodkreft hos barn, i over 30 år. I denne boken får vi derfor også et innblikk i hans praksis som lege, hvor han er vitne til kamper mellom liv og død.

 

Alle blir fri av Guro Sibeko

forsidebilde - trykk for å vise stor versjon

Hvordan blir vi kvitt rasisme? Hvordan skaper vi en verden der alle kan være fri? I denne boka undersøker Guro Sibeko en av de mest aktuelle og brennbare problemstillingene i vår tid. Hun presenterer forskning, teori, erfaringene til Norges fremste antirasistiske aktivister og sin egen historie. Med sober prosa og rasende poesi tegner hun et kart til en virkelighet der verken hudtone, etnisitet eller religion påvirker mulighetene våre. Veien hun skisserer er lang, men den er mulig å gå – hvis vi bare gjør det sammen.

 

Festdrakter du syr selv : drakter og skjorter til voksen og barn av Lisbeth Bjørndal

forsidebilde - trykk for å vise stor versjon

Egenkomponerte festdrakter av gjenbruksstoffer, staset opp med minnerike arvesmykker eller rariteter fra roteskuffen, er i skuddet. Se hvordan du kan forvandle klokkestrenger og broderte sofaputer, blondeduker, gardiner og sengetepper til drakter, skjorter og tilbehør som sier Fest for liten og for stor! La deg inspirere av forfatterens fantasirikdom. Basert på to grunnmodeller viser designer Lisbeth Bjørndal deg åtte fullt utstyrte damedrakter med to typer skjorter og tilbehør, samt flere barnemodeller, som speiler fire temaer: Barokk, for den som elsker det overdådige. Tradisjon, for den som foretrekker det kjente. Budsjett, for den som legger sjela si i å gjøre drakten rimelig. Rocka, for den som går for festdrakt med full trøkk. Det er bare din egen fantasi som setter grenser for hvordan festdrakten du velger å sy, skal se ut! Klipp stoffdelene etter bokas mønsterark i flere størrelser og la forfatteren lose deg gjennom arbeidsbeskrivelsene i tekst og bilder. Med praktisk informasjon om de fleste typer stoffer, og om hva du bør tenke på når det gjelder farger og sammensetninger, mål og tilpasning, stell og rengjøring.

 

Unforgettable journeys Europe : discover the joys of slow travel

forsidebilde - trykk for å vise stor versjon

Europa har mye å by på når det gjelder vakre landskap; snødekte topper i Alpene, livlige tulipanmarkeder i Nederland og glitrende innsjøer i Nord Italia. Men side om side med disse postkortfavorittene ligger flere undervurderte steder som er like imponerende. Denne boken inneholder over 150 inspirerende og naturskjønne reiseruter på tvers av Europa; fra cruise i norske fjorder, kajakkpadling i finske innsjøer til øyhopping i Hellas og fotturer i Tyrkia.

 

Pust : den nye vitenskapen om en glemt kunst av James Nestor

forsidebilde - trykk for å vise stor versjon

Det er ikke noe som er viktigere for helsen vår, og hvordan vi har det, enn pusten vår. Vi trekker pusten inn, og slipper den ut igjen, og dette gjentar vi hele 25 000 ganger i løpet av en dag. Men visste du at vi mennesker har mistet den viktige evnen til å puste riktig? Dette har alvorlige konsekvenser, og det er bare noe av det du kan lese om i boken Pust: Ny og fascinerende kunnskap – og enkle teknikker. Vitenskapsjournalist James Nestor har reist verden rundt for å finne ut av som gikk galt med pusten vår, og hvordan vi kan finne en løsning på det. Den spennende oppdagelsesferden får du være med på i Pust: Ny og fascinerende kunnskap – og enkle teknikker. Svarene på hvorfor vi i dag puster som vi gjør, skulle James Nestor komme til å finne helt andre steder enn man skulle tro. Ved å fordype seg i medisinsk forskning som er gjort gjennom tusenvis av år, i tillegg til nyere banebrytende studier av lungene våre, og kunnskap fra psykologi-, biokjemi-, og fysiologifeltet, snur boken opp ned på den tradisjonelle forståelsen vi har av pusten vår, på alt det vi trodde vi visste om den. Moderne forskning viser at selv små justeringer i måten vi puster inn og ut på, kan forbedre fysisk prestasjon, forynge indre organer, stoppe snorking, og forhindre astma og autoimmune sykdommer.

 

Vilt godt : 24 nyttevekster og 71 oppskrifter av Anne Mæhlum

forsidebilde - trykk for å vise stor versjon

I byens grønne lunger, langs landeveien, ved kysten, på fjellet og dypt i grønne skoger vokser det ville vekster som du kan spise; de er vakre, gratis og økologiske. Gå ut og finn dem, og bruk dem i de herlige oppskriftene i denne boken. Rundt deg finnes nyttevekster du kan plukke og ta med hjem og bruke i salater, supper og legge på toppen av pizzaen. Lær deg om disse vekstene, hvor de vokser og når de kan plukkes og hvordan du skiller dem fra vekster som du ikke skal spise. La deg inspirere av Anne Mæhlums fantastiske matbilder og hennes enkle oppskrifter. Anne Mæhlum (f. 1966) elsker å sanke og lage mat med ville ingredienser. Til daglig jobber hun som matstylist og art director med firmaet annepanne.no. Hun er en erfaren sanker og sertifisert nyttevekstkyndig og soppsakkyndig. Hennes første bok, Fra naturens spiskammer, ble en bestselger i Norge og solgt til fire andre land. Vilt godt er hennes tredje bok.

 

Skarp i hagen : hage gjennom livet med gjenbruk, bærekraft og deling av Espen Skarphagen

forsidebilde - trykk for å vise stor versjon

Har du lyst på en hage som blomstrer hele sommeren og som blir din oase i hverdagen? Boken guider deg gjennom hele hageåret. Du får konkrete råd om hvordan du sår og kultiverer på våren, hvordan du utformer et mangfoldig og gøyalt hagerom, og hva som er lurt å gjøre før vinteren kommer. Boka viser deg hvordan du tar smarte, grønne valg og skaper gode rutiner i hagen basert på gjenbruk. Du får utallige bærekraftige tips til spiselige vekster til drivhuset, planter som trives i krukker, stauder som tåler en støyt, roser som blomstrer hele sommeren – og ikke minst ideer til blomsterbinderi og -dekorering. Boka er gjennomillustrert og inneholder praktiske steg-for-steg-guider. Espen Skarphagen (f. 1971) er utdannet blomsterbinder og har siden han var seks år, drømt om og arbeidet i hager. Han skriver om hage i flere tidsskrifter og har i en årrekke arbeidet med markedsføring og innholdsproduksjon. Skarphagen står også bak hagepodkasten Grøntpodden.

 

Maten & Moi : få det beste ut av råvarene : enkelt, godt og bærekraftig av Trond Moi og Nina Lødemel

forsidebilde - trykk for å vise stor versjon

I TV 2-serien Farmen kjendis tar Trond Moi den naturlige rollen som kokk på gården, og briljerer med lekre og smakfulle retter. Nå kan du også skape hverdagsgourmet på kjøkkenet – akkurat som mesterkokken! Han viser deg hvordan du med få ingredienser kan trylle fram bærekraftig, sunn og ikke minst smakfull mat. Han byr også på nostalgiske matminner fra barndommen, tanker om livet og sterke opplevelser fra oppveksten. Bli med inn i kokkens kladdebok og univers, og ta del i Tronds store lidenskap for mat og mennesker. Trond Moi er den eneste som har vunnet Norgesmesterskapet i kokkekunst tre år på rad. Han var gründer for restaurantkjeden Bølgen & Moi sammen med Toralf Bølgen, og driver nå restauranten Hos Moi på brygga i Kristiansand.

 

Veien videre : politikk for nye utfordringer av Erna Solberg, skrevet i samarbeid med Lars Øy

forsidebilde - trykk for å vise stor versjon

Nye tider må gi nye politiske svar. Erna Solberg forteller om veien videre for Norge, i møte med utfordringene vi vil stå overfor i årene fremover. Hvilken politikk må føres for at folk skal kunne mestre hverdagen og oppleve frihet i tiden som kommer? Er vårt samfunn forberedt på hva det egentlig vil innebære å omstille seg bort fra den superlønnsomme petroleumsnæringen? Hva det betyr når de som jobber skal forsørge stadig flere, ikke færre? Eller når vårt teknologiske forsprang innhentes av andre land? Dette er blant spørsmålene Erna Solberg stiller i denne politiske boken som løfter blikket fra de daglige debattene og ser på de store trendene som vil påvirke vårt samfunn framover. Gjennom politiske analyser og personlige betraktninger diskuterer Solberg hvilke nye politiske løsninger vi trenger for å løse fremtidens utfordringer.

 

Midtøsten midt iblant oss : hvordan egyptisk, iransk og saudisk islamisme begrenser ytringsfriheten og hindrer integrering av Carl Schiøtz Wibye

forsidebilde - trykk for å vise stor versjon

Carl Schiøtz Wibye, forfatteren av «Terrorens rike», frykter fortsatt for den islamistiske fremrykningen. I Midtøsten midt iblant oss retter han – uten berøringsangst – blikket mot hvordan den påvirker våre hjemlige forhold. Antallet muslimer i Europa nærmer seg 30 millioner. I Midtøsten er befolkningsveksten eksponentiell i mange områder. Samtidig er det knapphet på både ressurser og reformvilje. Dette har ført millioner av arbeidsløse og frustrerte unge menn på flukt mot et Europa som verken evner eller ønsker å ta dem imot. I Midtøsten midt iblant oss beskriver Wibye hvordan særlig tre regimer – Egypt, Saudi-Arabia og Iran – vanskeliggjør integreringen av muslimer i Europa. Iranske regimetilhengere, egyptiske ekstremister og det saudiske presteskapet har stått bak en massiv propagandakampanje for radikal islam i de europeiske innvandrermiljøene. Som resultat har moskeer også i Norge aktivt motarbeidet verdier som likestilling, menneskerettigheter og demokrati. For å være bedre rustet til en offentlig meningsutveksling, og for å kunne håndtere integreringen, trenger vi mer kunnskap om historie, tradisjoner, holdninger og kultur i Midtøsten. Midtøsten midt iblant oss er en brannfakkel av en bok, som garantert vil føre til debatt – og innsikt.

 

Snekring til uteplassen : terrasser, plattinger, trapper, benker av Anna og Anders Jeppsson

forsidebilde - trykk for å vise stor versjon

Lekre prosjekter som alle kan klare! En bok som passer for både nybegynnere og mer erfarne snekkere. Her lærer du å snekre en rekke fine bruksting til både ute- og innemiljøer, til hjemmet og til hytta. Boken beskriver både små og store prosjekter av varierende vanskelighetsgrad. Alle prosjektene har tydelige instruksjoner, komplette materialoversikter, detaljerte tegninger og inspirerende foto som viser det ferdige resultatet. Denne boken er en skattkiste av gjør det selv-prosjekter – et oppkomme av ideer, inspirasjon og praktiske løsninger som du kan ha glede av i mange år fremover.

 

Det nådeløse arbeidslivet : hvorfor vi blir utbrente og hvordan arbeidslivet kan bli den beste utgaven av seg selv av Sara Skilbred Fjeld og Erika Ribu

forsidebilde - trykk for å vise stor versjon

Dette er en omvendt selvhjelpsbok. For hva om det er arbeidsplassen som bør bli en bedre utgave av seg selv, og ikke du? Mange blir stressa og utbrente på grunn av jobben. Det er lett å få inntrykk av at både problemet og løsningen finnes hos oss selv. En typisk tankegang i dagens samfunn er at vi kan få det bedre hvis vi lærer riktig pusteteknikk og går på stressmestringskurs. Men kanskje skyldes arbeidstakeres sykdom utformingen av arbeidslivet, økonomien og politikken, og ikke bare personlige forutsetninger og måter å takle hverdagen på. Sara Skilbred Fjeld og Erika Ribu har intervjuet arbeidstakere og fagpersoner om hva som fører til stress, og hva som kan gjøre arbeidssituasjonen bedre. Målet er å finne ut hvordan vi kan få et mer humant arbeidsliv.

 

Deilige buketter fra egen hage av Finn Schjøll

forsidebilde - trykk for å vise stor versjon

Hele Norges blomster-Finn tar deg med ut i egen hage, og deler sine beste råd og tips fra et langt blomsterliv. Du får oppskrifter, ideer og inspirasjon til vakre, imponerende buketter du enkelt kan lage selv – av blomster og vekster fra hagen og naturen rundt deg. Du lærer hvilke blomster, planter og fargekombinasjoner det er smart å ha i hagen – uansett om det er vår, sommer, høst eller vinter. Gjennom boken blir du også gjort oppmerksom på en rekke fantastiske, ville vekster som du kanskje ikke har lagt merke til før, men som på 1-2-3 kan bli til eventyrlige buketter. «Du kan lage fine ting med nesten ingenting», er Finns motto. I Buketter fra egen hage bugner det av inspirasjon til hvordan du kan sette sammen både klassiske og moderne buketter og dekorasjoner på din egen måte, i din egen hage, i ditt eget hjem og til dine egne bord. I tillegg får du Finn Schjølls beste tips til enkelt stell og vedlikehold av hagen: fra såing og planting til og gjødsling og vanning. Bonusen er at hagen alltid vil se flott ut, med minimal innsats.

 

Eventyrlige opplevelser i Nord-Norge : magiske opplevelser i Nord-Norge av Torild Moland, Runar Larsen & Mari Barekstad

forsidebilde - trykk for å vise stor versjon

Herlige steder, nydelige måltider, sterke opplevelser og unike overnattinger nord for Polarsirkelen. Bestselgende forfatter Torild Moland tar oss denne gang med til herlige Nord-Norge. Nord-Norge strekker seg fra vakre Helgeland i sør til Nordkapp, Europas nordligste punkt. Landsdelen er vår største og har storslagen natur, fargerike lokalsamfunn og fleretnisk kulturarv. Nord-Norge er et eldorado for naturentusiaster, byr på god mat, kultur og ekte fiskevær. Sjømaten er også i verdensklasse, og her kan du trekke opp drømmefangsten selv. Lofoten har spektakulær natur, med vakre strender og bratte fjell. Langs Helgelandskysten strekker Kystriksveien seg gjennom et naturparadis med tusenvis av øyer, hvite strender og attraksjoner som De syv søstre og Torghatten. Nord-Norge er verdens beste reisemål. Torild Moland har sammen med redaksjonen i magasinet Reiselyst i mange år reist land og strand rundt og i denne boka har de samlet sine favoritter.

 

Sa jeg noe feil? : hvorfor samtaler skjærer seg, og hvordan vi kan bli bedre til å snakke sammen av Aksel Inge Sinding

forsidebilde - trykk for å vise stor versjon

Hva sier du til en som er frustrert og fortvilet over tilværelsen, når du så gjerne vil at vedkommende skal ha det bra? Hvordan snakker du med en som, til tross for alle dine positive tilbakemeldinger, intenst misliker seg selv? Eller med en som står midt i et samlivsbrudd, og må starte helt på nytt, mot sin vilje? Hva sier du til en som har mistet barnet sitt, når det river på innsiden din å se sorgen deres? Det korte svaret er: Prøv å vise forståelse for hvordan de har det, og anerkjenn opplevelsen deres. Vis empati. Sa jeg noe feil? er en lettlest, engasjerende og klok bok som handler om hvordan vi møter hverandre i samtaler – enten samtalene dreier seg om hverdagsfrustrasjoner, konflikter, det å stå fast i noe, manglende motivasjon, psykiske helseproblemer eller å skulle støtte noen gjennom noe utfordrende. På en inspirerende og tydelig måte formidler psykolog og forfatter Aksel Inge Sinding grunnleggende empatiske prinsipper, og gir leseren effektive verktøy og innsikter som kan benyttes av alle. Forfatteren bruker historier fra eget og andres liv, samt eksempler fra hverdagssituasjoner og terapirommet. Sa jeg noe feil? er en bok de aller fleste kan ha nytte av, enten man er partner eller pårørende, leder, lærer, rådgiver eller arbeider i helsevesenet. Eller rett og slett bare ønsker å bli en bedre samtalepartner.

 

 

Åpningstider hovedbiblioteket

Biblioteket er betjent:
Mandag – torsdag: 10:00 – 19:00
Fredag: 10:00 – 16:00
Lørdag: 10:00 – 14:00

Selvbetjent:
Mandag-søndag: 09:00 – 22:00

For adgang til selvbetjent bibliotek må du først signere kontrakt.

Åpningstider Forsand

Biblioteket er betjent:
Tirsdag: 09:00 – 14:00
Torsdag: 09:00 – 14:00

Selvbetjent:
Mandag-fredag: 08:00 – 22:00
Lørdag-søndag: 09:00 – 17:00

For adgang til selvbetjent bibliotek må du først signere kontrakt.

Åpningstider Høle

Biblioteket er betjent:
Mandag 17:00-19:00
Onsdag 11:00-14:00
Torsdag 17:00-19:00

Selvbetjent:
Mandag-tirsdag: 13:00-22:00
Onsdag: 09:00-22:00
Torsdag-fredag: 13:00-22:00
Lørdag-søndag 10:00-16:00

For adgang til selvbetjent bibliotek må du først signere kontrakt.

Åpningstider Riska

Biblioteket er betjent:
Tirsdag 10 – 19
Onsdag 10 – 14
Torsdag 10 – 19
Fredag 10 – 14

Selvbetjent:
Mandag-søndag: 07:00 – 22:00

For adgang til selvbetjent bibliotek må du først signere kontrakt.

Særskilte åpningstider 2023

Endringer fra vanlige åpningstider

Hovedbiblioteket
  • 24. februar – Hovedbiblioteket betjent, 13-16.
  • 3. april – 4. april – Hovedbiblioteket betjent, 10-16
  • 5. april – 10. april – Kun selvbetjent
  • 1. mai – Kun selvbetjent
  • 17. mai – Kun selvbetjent
  • 18. mai – Kun selvbetjent
  • 27. mai – Kun selvbetjent
  • 29. mai – Kun selvbetjent
  • 1. juli – 6. august. Sommeråpningstid. Hovedbiblioteket betjent mandag 12-19, tirsdag-fredag 10-16, lørdag 10-14. 
  • 23. desember – Hovedbiblioteket betjent, 10-14
  • 24. – 26. desember – Kun selvbetjent
  • 27. – 28. desember – Hovedbiblioteket betjent, 10-16
  Forsand
  • 3. april – 10. april – Kun selvbetjent
  • 1. mai – Kun selvbetjent
  • 17. mai – Kun selvbetjent
  • 18. mai – Kun selvbetjent
  • 27. mai – Kun selvbetjent
  • 29. mai – Kun selvbetjent
  • 28. juni – 20. august. Betjent tirsdag 20.6 og 27.6 9-14; onsdag 5.7 og 12.7 10-12; tirsdag 25.7, 1.8 og 15.8 9-14. Ellers selvbetjent som vanlig. 
  • 22. – 31. desember – Kun selvbetjent
  Høle
  • 3. april – 10. april – Kun selvbetjent
  • 1. mai – Kun selvbetjent
  • 17. mai – Kun selvbetjent
  • 18. mai – Kun selvbetjent
  • 27. mai – Kun selvbetjent
  • 29. mai – Kun selvbetjent
  • 3. juli – 23. juli. Betjent 5. juli og 12. juli 13-15. Selvbetjent som vanlig.
  • 24. juli – 6. august. Vanlige åpningstider
  • 7. august – 13 august. Kun selvbetjent 
  • 23. – 31. desember – Kun selvbetjent
  Riska
  • 27. februar – 3. mars. Betjent tirsdag og torsdag 10-16.
  • 4. april – Betjent, 10-16. 
  • 5. april – 10. april – Kun selvbetjent
  • 1. mai – Kun Selvbetjent
  • 17. mai – Kun selvbetjent
  • 18. mai – Kun selvbetjent
  • 27. mai – Kun selvbetjent
  • 29. mai – Kun selvbetjent
  • 22. juni – 16. juli. Sommeråpningstider. Riska betjent tirsdag og torsdag 10-16, onsdag og fredag 10-14. Selvbetjent som vanlig.
  • 17. juli – 23. juli. Kun selvbetjent.
  • 24. juli – 15. august. Sommeråpningstider. Riska betjent tirsdag og torsdag 10-16, onsdag og fredag 10-14. Selvbetjent som vanlig.
  • 9. – 13. oktober. Høstferieavvikling. Kommer senere.
  • 23. – 31. desember – Kun selvbetjent
  •  
  •  
  •  
  •